Biztos hozam

Ingatlanbefektetés Bécsben? Egyértelműen jó döntés!

 • mert befektetése értéke védve lesz a mindenkori inflációtól
 • mert értékálló és garantált az állandó értéknövekedés
 • mert kiszámítható és biztos hozamot jelent Önnek
 • mert megfelelő hasznosítás által Ön extra jövedelemre tesz szert

Amikor valaki öngondoskodási vagy egyéb befektetési célzattal vásárol lakást Bécsben és likvid vagyonát ingatlanra cseréli, egyszerre két óriási előnyre is szert tesz:

1. Befektetése védve lesz az inflációtól

Ha napjainkban valaki bankbetétben tartja a pénzét, annak számolni kell azzal, hogy vagyona veszíthet értékéből. Hangsúlyozottan igaz ez napjaink gazdasági helyzetében, amikor a bankok rendkívül alacsony, sok esetben negatív kamatokat tudnak csupán kínálni az ügyfeleknek. Ezzel ellentétben az ingatlanvásárlással egyúttal a jövőjébe is invesztál.

Az elmúlt 15 évben Bécs lakáspiaci helyzete egyértelmű és állandó tendenciát mutatott: az ingatlanok értéknövekedése minden időszakban magasabb volt, mint a mindenkori inflációs ráta. Ráadásul a lakások kiadásából származó jövedelem vásárlóereje is megtartotta a fogyasztói árindexhez képesti pozitív rátáját.

2. Értékét kevésbé befolyásolják a különböző gazdasági vagy politikai krízisek

Intenzív pénzromlás idején csupán a materiális javakban tartott vagyon képes megtartani az értékét. Gazdasági szakemberek szerint épphogy szerencsésen túléltünk egy Euro-krízist, amely testközelből érzékeltette számunkra ezen folyamatokat.

A keresletalapú bécsi ingatlanpiacon ön azonban minden esetben biztos lehet a befektetésében: egy öngondoskodási célzattal vásárolt lakás a bankbetéttel ellentétben mindig biztos háttere marad.

Nem ismerem azonban az osztrák főváros viszonyait és a német nyelvet sem, hogyan kezdjek neki?

Érdemes egy megbízható ingatlanirodával együttműködve, körültekintően meghoznia a döntést. Egy ilyen partneri viszony, számos előnnyel jár.

Biztonság – egy befektetési ingatlan minden helyzetben biztos támaszt jelent. Lakásokra mindig szükség lesz, az emberek kényelmes és biztonságos otthonokra vágynak, a kereslet állandó. Egy következő tőzsdekrach, pénzromlás vagy gazdasági válság sem képes ezt az alapvető emberi igényt, ezáltal a lakásokra való keresletet tartósan és jelentősen befolyásolni. A befektető tehát biztos haszonnal számolhat.

Értékálló, kiszámítható hozam – pénzünk évről évre inflációs veszélynek van kitéve, melynek következtében likvid fizetőeszközeink vásárlóereje folyamatosan romlik.  A lakáskiadásból származó jövedelem által mutatott tendenciákat figyelembe véve és az eddigi tapasztalatokra támaszkodva kijelenthető, hogy azok értéke az infláció mértékét meghaladóan folyamatosan emelkedik.

Egy bécsi ingatlanbefektetés nem igényel extra időráfordítást – egy, az öngondoskodást szolgáló lakás megvásárlása a megfelelő partner segítségével kényelmes és egyszerű.  Egy jó ingatlaniroda egyéni igények alapján számos olyan feladatot átvállal, mely által a lakáskiadásból származó bevételek csak jövedelemnövekedést jelentenek Önnek, plusz időbeli ráfordítás nélkül.

Ismerjük Bécset! –  Ez kiemelten fontos tényező.  A helyismeret komoly előnyt jelent egy befektetési döntés meghozatalakor. Fontos ismerni a sajátosságokat és az egyes részterületekben rejlő potenciált, melyek további előnyökhöz juttathatják a vásárlót.

Értéknövekedési potenciál – jól ismerve az osztrák fővárost és annak környékén található fejlesztési területeket, komoly értéknövekedés érhető el okos befektetői döntésekkel. Ez egy állandóan megújuló potenciál egy olyan nyüzsgő metropolisban, ahol majd 40.000 lakás „hiányzik”, és tartós kereslet tapasztalható a lakáspiacon.

Értékmegőrzés és értéknövekedés

A fenti előnyök mind elérhetőek és kiaknázhatóak egy okosan kiválasztott befektetés megfelelő kezelésével és hasznosításával. Mindezekben partnere a Bécsi Ingatlanok, hogy Ön, mint befektető kényelmesen hátradőlhessen, a jó döntéshez szükséges minden információ birtokában.

Hogyan növelhetem a befektetésemből származó jövedelmemet?

Nézzünk egy példaszámítást.

Az osztrák statisztikai hivatal adatai szerint az infláció 2013-as évben 2 %-os volt, ezzel szemben a befektetési célzattal vásárolt lakások értékének növekedése átlagosan meghaladta a 7 %-ot is. Egy 50 m2-es lakás átlagos eladási ára 2012-ben 140.000 EUR volt, mely egy évvel később 2013-ban már 150.000 EUR-t ért. Százalékos értéket nézve az több mint 7 %-os növekedést jelent.

Fontos hozzászámolni mindehhez a lakás hasznosításából származó jövedelmet is, amely szintén lényeges tényező. Míg napjainkban egy bankbetét esetén legfeljebb 1%-os kamattal számolhatunk, amelyek értékére ezen felül még az infláció is negatívan hat – addig a bérbeadásból származó jövedelmünk összege, az inflációt meghaladó módon, folyamatosan nőni fog.

Bécsi ingatlanba fektetni egyszerre biztonságos és kiemelten jó üzlet.

Egy egyszerű statisztikai adatokon alapuló számítást nézve könnyen megbecsülhetjük az elérhető átlagos hozamot*

Lakás vételára
(beleértve a mellékköltségeket)
Becsült nettó bérleti díj/ hó
(közös költség nélkül)
Bérleti díjból származó nettó bevételek éventeÉves hozam
200 000 EUR500 EUR6 000 EUR3,0%

*A fenti számolás becsült érték, melyet az osztrák statisztikai hivatal adatainak átlagolásával kalkuláltunk. Jól mutatja a várható értéknövekedést, mely Bécs városában történő ingatlanvásárlás esetén 2,5-3,5 % között becsülhető.

További információkért forduljon hozzánk bizalommal!

  NÉV

  EMAIL CÍM

  TELEFON

  BEFEKTETÉSI ÖSSZEG

  MEGJEGYZÉS