Ingatlanbefektetési útmutató Bécsben 2023-ban

Tekintse meg rövid útmutatónkat, melyben bemutatjuk, hogy miért javasoljuk magyar befektetők számára is bécsi ingatlanok vásárlását. Milyen befektetői előnyöket tud magáénak egy bécsi ingatlan, hogyan lehet hasznosítani azt és hogyan biztosítható a folyamatos értéknövekedés és a biztos hozamok.

Tartalomjegyzék:

1. Miért érdemes éppen Bécsben ingatlant vásárolni?

2. Milyen hasznosítási lehetőségei vannak egy bécsi ingatlannak?

3. Hosszú távú bérbeadás folyamata és működése?

4. Miben tud segíteni a Bécsi Ingatlanok csapata?

 

1. Miért érdemes Bécsben ingatlant vásárolni?

Az osztrák fővárosban tapasztalható gazdasági stabilitás és folyamatos fejlődés lehetővé teszi, hogy az ingatlanok értéke hosszú távon folyamatosan emelkedjen.

A bécsi ingatlanpiac hosszú távon rendkívül vonzó hozamokat kínál. Az ingatlanok értéke folyamatosan nő, és a bérlői kereslet is erős (a lakosság 75%-a bérleményben él!), így a befektetők előre kalkulálható EUR alapú biztos hozamokat várhatnak beruházásaikra.

A bécsi ingatlanbefektetésekre vonatkozó jogi és pénzügyi rendelkezések szigorúan szabályozottak, így a befektetők bízhatnak abban, hogy a vagyonuk megfelelő védelem alatt áll.

Az adózási és jogi előírások átláthatóak és kiszámíthatóak, lehetővé téve a befektetők számára, hogy megfelelően tervezzenek és optimalizálják befektetéseiket a hosszú távú jövedelmezőség érdekében.

 

2. Milyen hasznosítási lehetőségei vannak egy bécsi ingatlannak?

Hosszú távú bérbeadás: Bécsben a hosszú távú bérbeadás rendkívül népszerű és stabil bevételi forrás. Az erős bérlői keresletnek köszönhetően az ingatlan tulajdonosa hosszú távon biztosított havi bérleti díjakkal számolhat. Ez különösen előnyös lehet azoknak, akik egy passzív jövedelemforrást keresnek, miközben nem szeretnének aktívan foglalkozni a megvásárolt ingatlannal.

Értéknövekedés: A bécsi ingatlanpiac hosszú távon folyamatos értéknövekedést mutat. Az ingatlanok értéke folyamatosan nő, így az ingatlanbefektetés egyben vagyonnövelő eszköz is lehet. Az értéknövekedés lehetővé teszi, hogy az ingatlant hosszú távon értékesítse, és nyereségesen zárja le a befektetést.

Személyes használat: Ha a befektető maga is élvezni szeretné Bécs kulturális és történelmi gazdagságát, az ingatlant saját használatra is felhasználhatja. Ezzel együtt a befektetés értéke hosszú távon növekedik, miközben az ingatlan élvezetét is szolgálja.

Minden hasznosítási lehetőségnek megvannak a saját előnyei és kockázatai, ezért fontos gondosan megfontolni a befektetési célokat és stratégiákat, mielőtt egy bécsi ingatlant vásárolnánk. Az ingatlanbefektetési döntést mindig érdemes szakértői tanácsadással és alapos kutatással megalapozni.

 

Felkeltettük az érdeklődését? 

Tekintse meg a jelenleg eladásra kínált ingatlanjainkat!

Elérhető ingatlanok listája

 

3. Hosszú távú bérbeadás folyamata és működése?

A fent említett hasznosítási lehetőségek közül, mi a hosszú távú bérbeadást javasoljuk ügyfeleinknek. Ez egy kiszámítható, havonta jelentkező EUR alapú jövedelmet biztosít, amellett, hogy a megvásárolt ingatlan értéke folyamatosan növekszik.

Amennyiben a hosszú távú bérbeadás mellett dönt, az ingatlan vásárlását követően minden vezető osztrák hirdetési platformon közzétesszük az Ön lakáshirdetését.

A weboldalainkon és a közösségi média platformokon is elhelyezzük a lakáshirdetését, továbbá fizetett hirdetéseken keresztül gondoskodunk arról, hogy az ingatlan minél több potenciális bérlő számára legyen látható és elérhető.

Az érdeklődőket előszűrjük, és az összegyűjtött információk alapján segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb lakásbérlőt.

A bérleti szerződés készítésekor ügyelünk a lakás bérleti díjának, a bérlő és bérbeadó jogainak, kötelezettségeinek egyértelmű rögzítéséről, ezáltal elkerülve mindenféle félreértést és esetleges jogi nehézséget.

Az elmúlt két évtized alatt olyan vállalati ökoszisztémát és szolgáltatási portfóliót hoztunk létre, amely teljeskörűen ki tudja szolgálni azon ügyfeleinket, akik hosszú távú bérbeadásra kívánnak bécsi ingatlant vásárolni.

 

4. Miben tud segíteni a Bécsi Ingatlanok csapata?

Nyilvánvaló, de mégis fontos tényező, hogy Bécsben élünk, így első kézből értesül a legaktuálisabb információkról.

Teljes körű tájékoztatást nyújtunk a bécsi ingatlanpiaccal kapcsolatban és megkeressük az Ön igényeinek és befektetési céljainak megfelelő ingatlanokat. 

Ezt követően ismertetjük a kiválasztott ingatlanok előnyeit, hátrányait és segítünk kiválasztani az Ön számára optimális ingatlant.

Ismerjük a bécsi hivatali ügymenetet, a helyi sajátosságokat és szabályozásokat, így elkerülheti a felesleges köröket és bürokratikus problémákat.

A bécsi lét mellett, további kulcsfontosságú tényező a kétnyelvűség. Minden kollégánk magyar és német nyelven is rendelkezésre áll, ezzel garantáljuk, hogy minden információ tisztán és pontosan kerül átadásra.

Irodánk megbízható jogi háttérrel rendelkezik, amely lehetővé teszi számunkra, hogy segítsünk Önnek a megvásárolni kívánt ingatlan jogi átvilágításában és ellenőrzésében, valamint a szerződések elkészítésében is.

Idén januártól új szolgáltatásokkal, adótanácsadással és könyveléssel bővítettük a portfóliónkat, ennek köszönhetően most már minden ügyet a saját csapatunkkal kezelünk, maximális gördülékenységgel és a lehető legrövidebb idő alatt.

Amennyiben nem tartózkodik Bécsben, vagy nem szeretne ideutazni, minden egyes ügyintézés miatt, irodánk képviseli Önt az összes helyi intézménynél, elvégezzük a szükséges látogatásokat, és teljes mértékben gondját viseljük az ingatlannak.

 

Befektetne? Jelentkezzen hozzánk személyes ingatlan tanácsadásra!

    NÉV

    EMAIL CÍM

    TELEFON

    BEFEKTETÉSI ÖSSZEG

    MEGJEGYZÉS